U mag de rest gaan lopen in Amsterdam , Dank u voor uw begrip ! met dank aan de Gemeente Amsterdam !

06-11-2016 19:00

Helaas is het zo dat rondom de belangrijkste uitgaansgelegenheden in Amsterdam er grote werkzaamheden plaatsvinden en overal in Amsterdam Taxi Stopverboden gelden .

Dat maakt het voor ons onmogelijk om u op de exacte locatie weg te brengen , wij kunnen wel ergens in de buurt stoppen waar dat ook alleen is toegestaan ,

En al daar kunt u ook afspreken voor de terugweg ,

Zie onderstaande artikel voor meer info ,

Gemeente Amsterdam

Bekijk de online versie.

 

 

 

Nieuwsbrief Taxi, 2 november 2016

 

 

Taxiteam Gemeente Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

Taxi's

 

 

 

-

In deze nieuwsbrief:

Leidseplein: aan- en afrijroute via Weteringschans

 

Verkeersmaatregelen omgeving Muntplein

-

 

 

 

-

Leidseplein: aan- en afrijroute via Weteringschans

De taxistandplaats Leidseplein is tijdelijk verplaatst  naar het fietspad op het Kleine Gartmanplantsoen. Aan- en afrijden van de standplaats kan nu alleen via de Weteringschans, aanrijdend vanaf het Weteringscircuit. Op het kaartje staat dit aangegeven. Bij aankomst op het kruispunt met de Spiegelgracht volgt u de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Deze verkeersregelaars staan in contact met de verkeersregelaars bij de opstelstrook, hoek Leidsekruisstraat. Zodra een plaats vrij is op de opstelstrook wordt u vanaf het kruispunt Spiegelgracht doorgelaten over de vrijliggende trambaan. Als er geen plaats vrij is, dient u af te rijden over de Museumbrug richting Stadhouderskade. Deze aanwijzing zult u op dat moment van de verkeersregelaars krijgen. Taxi’s die komen aanrijden via Leidsekade, langs de Apple Store of via Spiegelgracht en Museumbrug de Weteringschans op rijden, krijgen geen toegang tot de opstelstrook!

Rijroutes

Op het gedeelte van de Weteringschans tussen Spiegelgracht en de opstelstrook rijden taxi’s over de trambaan. Verkeersregelaars staan hier om te voorkomen dat het op de trambaan vast komt te staan. Als de taxistandplaats vol is, leiden zij – zoals hiervoor gezegd - de taxi’s op het kruispunt Weteringschans/Spiegelgracht richting Stadhouderskade.

Een andere afstelling van de verkeerslichten zorgt ervoor dat taxiverkeer ‘s nachts beter kan doorrijden vanaf de Museumbrug de Stadhouderskade op.

Let op! Omleidingen en rijroutes kunnen wijzigen. Volgt u daarom altijd de aanwijzingen en borden ter plekke.

bereikbaarheid Leidseplein taxi

 

 

 

-

Verkeersmaatregelen omgeving Muntplein

Vanaf 2 november 05.00 uur wijzigt de situatie rond de Munt. Er is geen autoverkeer meer mogelijk vanaf de Spuistraat en vanaf de Vijzelstraat naar het Muntplein. De Amstel tussen Blauwbrug en Muntplein wordt eenrichting stad in.

Wat betekent dat voor taxi’s?

De maatregelen voor het autoverkeer gelden ook voor taxi’s. Het Muntplein en omgeving blijven bereikbaar, maar via andere routes. Deze staan op het kaartje aangegeven. Op twee veranderingen die specifiek voor taxi gelden, willen we speciale aandacht vestigen:

§  De popup  standplaats Rembrandtplein is de komende tijd alleen bereikbaar via de Utrechtsestraat (zie kaartje voor de taxiroute in groen).Vanaf de Amstelstraat kunt u alleen linksaf de Amstel op, of rechtdoor de Blauwbrug op. Rechtsaf is de Amstel afgesloten. Om naar Zuid en West te rijden maakt u een U-turn bij de standplaats en rijdt u over de Utrechtsestraat.

§  De Herengracht en het Singel  zijn - tussen Koningsplein en Wijde Heisteeg- afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Het halen en brengen van klanten kan daar alleen als de klant u toegang geeft. Bewoners en ondernemers uit het gebied kunnen een pas aanvragen en daarmee de verzinkpalen bedienen.

Muntplein

Kaartje met uitleg werk en routes

TTO’s kunnen bij het taxiteam een papieren kaartje (z-folder) opvragen. Chauffeurs kunnen deze uitreiken aan klanten die vragen hebben over de route die gereden wordt.

Let op!  De pilot op de Herengracht loopt nog steeds. Dat betekent dat van do t/m za van 1:00 tot 6:00 uur de Herengracht tussen de Utrechtsestraat en de Vijzelstraat  is afgesloten.
 
Let op: de Vijzelstraat is niet bedoeld om op klanten te wachten. Op klanten (ongeacht bel- of opstapmarkt) kunt u wachten op laad- en losplekken in de omgeving, waarbij de geldende verkeersregels in acht moeten worden genomen.

Hieronder een overzicht van alle maatregelen:

§  Amstel tussen Blauwbrug en Muntplein wordt eenrichting stad in. Daardoor kunt u niet meer via Amstel naar het Meester Visserplein.

§  Singel tussen Spui en Heiligeweg wordt autovrij. Daardoor kunt u niet meer via de Spuistraat naar Muntplein/Rokin/Amstel/Vijzelstraat.

§  De Vijzelstraat tussen Reguliersdwarsstraat en Muntplein wordt afgesloten voor autoverkeer. Daardoor kunt u niet meer vanaf de Vijzelstraat naar Rokin of Amstel.

§  Autoverkeer vanuit de Nieuwe Doelenstraat/Doelensluis moet verplicht rechtsaf naar het Rokin. U kunt dus niet meer linksaf via het Muntplein naar de Vijzelstraat rijden.

§  Autoverkeer vanuit de Reguliersdwarsstraat over het Rembrandtplein moet verplicht rechtsaf naar de Utrechtsestraat.

§  Autoverkeer vanaf de Utrechtsestraat mag niet meer doorrijden over de Amstelstraat naar de Blauwbrug.

Geen doorgaand verkeer Herengracht en Singel tussen Koningsplein en Wijde Heisteeg (rode lijnen op de kaart)

De Herengracht en Singel tussen Koningsplein en Wijde Heisteeg worden met verzinkbare palen 24 uur per dag 7 dagen per week afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Bewoners en ondernemers in dit gebied kunnen in aanmerking komen voor een ontheffing en een pasje om deze verzinkbare palen te bedienen. De pasjes van bedrijven zijn bedoeld voor leveranciers en zijn slechts geldig van 07.00-11.00 uur. Alleen de bewoner of ondernemer in dit gebied kan de verzinkbare palen bedienen. Wilt u een klant voor de deur ophalen vanaf één van de adressen Herengracht 371 t/m 439, Singel 412 t/m 468, Beulingstraat of Dubbeleworststeeg, dan is het de bedoeling dat de klant u met een pasje toegang verschaft tot het gebied. Wilt u een klant voor de deur afzetten, dan dient de klant te bellen naar de ontvangende persoon in het gebied.
Op www.amsterdam.nl/munt staat een plattegrond en is een routeplanner voor de nieuwe situatie. De aanbieders van navigatiesystemen zullen op 2 november hun routes aanpassen op de nieuwe situatie. UPDATE UW NAVIGATIE OP 2 NOVEMBER.

Alvast bedankt voor uw begrip